Gastgezinnen van Flevodoodles

Ontzettend dankbaar en trots zijn wij op onze gastgezinnen, ze maken ons werk mogelijk en wij geven daar ook graag  iets voor terug. Gastvrijheid en elkaar de helpende hand bieden is ons motto. Zonder gastgezinnen geen Australian Labradoodle puppy's...

Op het moment dat we een nestje in huis hebben, krijgen we heel regelmatig bezoek van het gastgezin, we drinken gezellig koffie en delen de leukste puppy- en doodle verhalen. De kinderen komen vooral om veel met de puppy's te knuffelen, zo socialiseren de pups meteen goed met kinderen, dus een win-win.

 

Op dit moment zijn wij op korte termijn op zoek naar een gastgezin in de omgeving van de Noordoostpolder, bij voorkeur in Marknesse, neem contact met ons op via de contactpagina. 

  

Omdat wij geen huis vol honden willen en ze een volwaardig gezinsleven gunnen, zijn wij op zoek naar een gezin met oudere of geen kinderen als voorkeur om onze mogelijk toekomstige fokhond een leuk leven te bieden en af en toe een nestje te werpen bij ons thuis. Ook kan het in sommige gevallen mogelijk zijn om als gastgezin thuis een nestje te krijgen.

 

Wat houdt een gastgezin zijn in; 

Je kunt je aanmelden als gastgezin, de Australian Labradoodle kost je dan niets en blijft eigendom van ons tot de hond met pensioen gaat, dit is tot maximaal zijn of haar 8e verjaardag. Of nadat de hond de diverse testen heeft gehad en toch niet geschikt blijkt te zijn om mee te gaan fokken. Bij het laatste geval betaalt het gastgezin dan een vooraf afgesproken bedrag, maar in heel veel gevallen wordt een goede keus gemaakt uit de pups in het nest en komt dat dan ook weinig voor.

 

Wat heeft onze voorkeur voor een gastgezin:

  • Een niet te druk gezin, het liefst met wat oudere kinderen (geen kinderen mag natuurlijk ook), heeft onze voorkeur. Dit heeft namelijk invloed op de ontwikkeling van de pups.
  • Een pup heeft veel rust nodig om goed en gezond te groeien, dus als baasje moet je behalve veel te bieden hebben ook juist het eerste jaar de pup genoeg rust kunnen geven.
  • Graag houden we contact met de fokhond zodat ze goed om kan gaan met onze eigen honden, dus zoeken we een gezin op minder dan ± 20 Km afstand. Hoe dichterbij hoe beter natuurlijk.
  • Een Doodle vindt het heerlijk om mensen of soortgenoten om zich heen te hebben, dus willen we niet dat de hond te lang alleen is.

Bij een teef;

Tijdens de loopsheid, moeten we een fokteefje erg goed in de gaten houden om te kijken wanneer ze gedekt kan worden. Het kan dan voorkomen dat we er wel eens mee naar de dierenarts moet voor controle. Dit doen wij als fokker zelf, we komen de hond dan alleen even ophalen en weer terugbrengen. Een teefje kan een eerste nestje krijgen vanaf haar 2e verjaardag ongeveer, soms iets eerder, soms wat later. Een paar dagen voor de bevalling, komt het teefje bij ons in huis en zal ze uiteindelijk zo'n 7 a 8 weken in totaal bij ons thuis zijn, daarna kan ze weer terug naar haar gastgezin. Een teefje zal maximaal 4 nestjes krijgen in haar leven.

 

Bij een reu;

Heeft u iets minder verplichtingen, behalve natuurlijk het goed verzorgen van je doodle. We hebben hem af en toe nodig voor een dekking, daarvoor zullen we hem dan komen ophalen en weer terugbrengen. U mist uw hond dan hooguit voor één a twee uurtjes.

 

Alle gebruikelijke kosten voor het houden van een hond zijn voor het gastgezin en alle kosten t.b.v. de fok zijn voor ons.

Voor meer info kun je ons altijd mailen: stuur een bericht.