Wij zijn op zoek naar een gastgezin...

Op dit moment zijn wij op korte termijn op zoek naar een gastgezin in de omgeving van de Noordoostpolder, bij voorkeur in Marknesse, neem contact met ons op via de contactpagina. 

  

Omdat wij geen huis vol honden willen en ze een volwaardig gezinsleven gunnen, zijn wij straks op zoek naar een gezin met oudere of geen kinderen als voorkeur om onze mogelijk toekomstige fokhond een leuk leven te bieden en af en toe een nestje te werpen bij ons thuis.

 

Wat houdt een gastgezin zijn in; 

Je kunt je aanmelden als gastgezin, de Australian Labradoodle kost je dan niets en blijft eigendom van ons tot de hond met pensioen gaat, dit is tot maximaal haar 8e verjaardag. Of nadat de hond de diverse testen heeft gehad en toch niet geschikt blijkt te zijn om mee te gaan fokken. Bij het laatste geval betaalt het gastgezin dan een vooraf afgesproken bedrag, maar in heel veel gevallen wordt een goede keus gemaakt uit de pups in het nest en komt dat dan ook weinig voor.

 

 

 

Wat heeft onze voorkeur voor een gastgezin:

  • Een niet te druk gezin, het liefst met wat oudere kinderen (geen kinderen mag natuurlijk ook), heeft onze voorkeur. Dit heeft namelijk invloed op de ontwikkeling van de pups.
  • Een pup heeft veel rust nodig om goed en gezond te groeien, dus als baasje moet je behalve veel te bieden hebben ook juist het eerste jaar de pup genoeg rust kunnen geven.
  • Graag houden we contact met de fokhond zodat ze goed om kan gaan met onze eigen honden, dus zoeken we een gezin op minder dan ± 50 Km afstand. Hoe dichterbij hoe beter natuurlijk.
  • Een Doodle vindt het heerlijk om mensen of soortgenoten om zich heen te hebben, dus willen we niet dat de hond te lang alleen is.

 

Tijdens de loopsheid, moeten we een fokteefje erg goed in de gaten houden om te kijken wanneer ze gedekt kan worden. Het kan dan voorkomen dat we er wel eens mee naar de dierenarts moet voor controle. Dit doen wij als fokker zelf, we komen de hond dan alleen even ophalen en weer terugbrengen. Een teefje kan een eerste nestje krijgen vanaf haar 2e verjaardag ongeveer. Een paar dagen voor de bevalling, komt het teefje bij ons in huis en zal ze uiteindelijk zo'n 7 a 8 weken in totaal bij ons thuis zijn, daarna kan ze weer terug naar haar gastgezin.

Alle gebruikelijke kosten voor het houden van een hond zijn voor het gastgezin en alle kosten t.b.v. de fok zijn voor ons.

Voor meer info kun je ons altijd mailen: stuur een bericht.